Logbog for 2020

Her kan du se vores logbog, vi forsøger at holde den opdateret men det er klart at der kan være perioder hvor det ikke er muligt for os at skrive i den.

Lyø - Kolding (mandag) d. 29. juni 2020
Vi stod op til et flot vejr på Lyø, lidt blæsende, men med sol fra en letskyet himmel. Vi kom afsted ved 8-tiden og satte sejl uden for havnen, og så gik det ellers mod Kolding. Vi havde en meget frisk, men fin sejltur op gennem Lillebælt. Vinden var i SV (agten for tværs) og varierede mellem 6 og 12 m/sek. Da vi skulle ind gennem Kolding fjord, tiltog vinden til kulingsstyrke og med lidt regn, så vi rullede sejlene ind og sejlede det sidste stykke for motor. Turen i dag var på 39 sm. og tog 6½ time. Det har været en uge med flot sommervejr undtagen de sidste par dage. Vi kom Fyn rundt med en afstikker til Samsø, Sejerø og Lyø, og havde nogle hyggelige dage sammen med vort barnebarn Marie-Louise og hendes kæreste. Vejrudsigten for den kommende uge ser ikke spændende ud, så vi regner ikke med at tage ud at sejle, før vi tager afsted på sommertogt engang først/midt i juli måned. En blæsende sejlerhilsen fra Inge Lise og Martin.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Kerteminde - Lyø (søndag) d. 28. juni 2020
Det var en lidt kedelig vejrudsigt, vi har for de kommende dage, så vi har besluttet at sejle hjem til Kolding. Vi kunne ikke rigtigt finde ud af, om vi skulle sejle nord om Fyn og direkte hjem, en lidt kedelig tur nord for Fyn og med modvind i Tragten, eller om vi skulle tage syd om Fyn, en noget længere tur, men en noget kønnere tur ned gennem Svendborgsund. Det blev den lange tur syd om Fyn. Vi startede meget tidligt i noget diset vejr og ingen vind, men det kom der senere, desværre lige imod. Vinden varierede meget, vi havde fra vindstille i Svendborgsund til 12 m/sek. syd for Fyn og med kraftige byger. Strømmen var også imod os, ca. 2 knob i Svendborgsund. Vi valgte at gå ind til Lyø for at hvile os lidt, inden vi fortsætter hjem i morgen. Det blev en tur på godt 52 sm og 9½ time. Vi var spændt på, om der var plads på Lyø, men ingen problemer, der var flere ledige pladser. De melder kraftig vind i morgen, heldigvis fra SV, så det skulle blive ok til at sejle hjem i. En hilsen fra en træt besætning.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Kerteminde (lørdag) d. 27. juni 2020
Det blev en varm og lummer dag i Kerteminde. De havde udsendt varsel om skybrud og torden, men det trak heldigvis uden om os - vi fik kun et par enkelte dryp om aftenen. Vi benyttede opholdet i Kerteminde til at besøge Johannes Larsen Museet, der ligger tæt på marinaen. Museet er indrettet i de bygninger, hvor Johannes Larsen har levet indtil 1961. Et rigtig spændende sted og selvfølgelig fyldt med malerier. Der var en særudstilling med fotografier af Henrik Saxgren: Fra Tønder til Thule, en spændende og flot udstilling. Det blev også til en tur gennem den gamle bydel. Andreas’ forældre havde tilbudt at hente Marie-Louise og Andreas her i Kerteminde, så vi havde inviteret Torben og Mette til middag ombord på Nausikaa. Vi havde en rigtig hyggelig aften og fik sagt pænt farvel til Marie-Louise og Andreas; hyggeligt, at de gad sejle med os nogle dage. Vi er nu alene ombord og sejler videre i morgen. Har endnu ikke aftalt hvorhen, det afhænger af vejret. En hilsen fra Amandas by.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Sejerø - Kerteminde (fredag) d. 26. juni 2020
Så kom vi til Fyn, nærmere bestemt Kerteminde. For første gang på denne tur sammen med Marie-Louise og Andreas fik vi sejlet lidt for sejl. Vi havde en SØ-lig vind, og da vi skulle mod SV, var det perfekt. Der var ikke meget af den, men nok til at vi kunne holde en pæn fart. Desværre lagde vinden sig efter en time, og vi måtte atter have motoren igang. Vi passerede Røsnæs på spejlblankt vand. Ned gennem Storebælt havde vi svag vind fra syd, altså lige imod. Det er de forkerte steder, vi har valgt på denne tur! Det blev til ca. 36 sm. og 7 timers sejlads. Vi bliver i Kerteminde til søndag, har inviteret Andreas’ forældre til middag i morgen aften, så tager de vore gaster med hjem. Vi har haft et lille problem med hjemmesiden. Der har i en kort periode ikke været adgang til serveren. Efter en opdatering blev den ikke startet automatisk, men problemet er løst, og der er igen adgang til siden. Det har været meget varmt i dag, og varmen skulle fortsætte de næste par dage. Der er varsel om kraftige byger i morgen, måske med torden. En hilsen fra hele besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Ballen (Samsø) - Sejerø (torsdag) d. 25. juni 2020
Det er fortsat et rigtigt flot sommervejr med varme og rolige vindforhold, lidt for rolige til at sejle for sejl, og vi havde ikke for meget brændstof, så vi måtte tanke lidt, inden vi forlod Ballen. Det blev kun til det mest nødvendige - de skulle have 12,50 kr. pr. liter diesel. Lidt dyrt, når det ellers koster under 8,50 kr. Vi havde planer om at sejle til Sejrø, en tur på ca. 17 sm, men den blev lidt længere. Ude langs trafiksepareringen er der oprettet et skydeområde, og da vi nærmede os det, blev vi kaldt op af Storebælts Trafik og gjort opmærksom på, at vi nærmede os et skydeområde. Havde vi ikke haft AIS, kunne de ikke se, hvem det var, der nærmede sig området, men det kunne de nu. Vi kunne ikke se eller høre nogen skydning, men valgte at sejle uden om området, en ekstra tur på knap 1 time, så det blev til 22 sm. i stedet. Det var en næsten tom havn, vi kom til på Sejrø i modsætning til Ballen, der var fyldt godt op. Da vi kom tilbage til havnen, efter en længere travetur, kom Espresso med Torben og Anne Mette og lagde til ved siden af os. Det er nogle sejlervenner, vi har kendt i mange år, og det blev til et hjerteligt gensyn og en hyggelig aften rundt om grillen, hvor snakken gik. Andreas og Marie-Louise gjorde atter et ihærdigt forsøg på at skaffe lidt mad – fisk, men heller ikke denne gang lykkedes det. Da de var tilbage, og vi sad og sludrede lidt, kom en dreng gående med en stor fisk. Han havde stået ved siden af Andreas ude på molen - der var en der ærgrede sig! Det blev en rigtig flot aften på Sejrø, og de lover mere godt vejr i de næste dage. Vi har planer om at sejle til Kerteminde i morgen. En sommerhilsen fra Sejerø.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Ballen (Samsø) (onsdag) d. 24. juni 2020
Vi har taget en overliggerdag i Ballen på Samsø. Besætningen på Nausikaa er forøget med et par ekstra gaster i disse dage. Marie-Louise og Andreas, hendes kæreste, er påmønstret. I går var vi så heldige at træffe Ole og Inger Lise, nogle sejlervenner gennem flere år, og de tilbød, at vi kunne låne deres bil i dag, så skipper gik ud til dem i morges for at hente bilen. Vi har så været en tur rundt på Samsø, startede med at køre til Besser for at besøge Morgan museet, men det havde desværre lukket. Derfra gik turen til Issehoved, hvor vi travede en lang tur rundt i den storslåede natur. Frokosten blev indtaget i Nordby, og tilbageturen gik via havnen i Nordby og Tranebjerg. Vi var inviteret til eftermiddagskaffe hos Ole og Inger Lise og fik afleveret bilen med tusind tak for lån. De unge mennesker ville hellere tilbringe eftermiddagen ved stranden, det var det også lige vejr til. Vi har haft sol fra en skyfri himmel, meget svag vind og varmt, et rigtig dejligt sommervejr. Samsø er åbentbart et populært feriested, vi har mødt flere bekendte. En sommerhilsen fra Samsø.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Kolding - Ballen (Samsø) (tirsdag) d. 23. juni 2020
De lover rigtig flot vejr i de kommende dage, så vi har provianteret lidt og er taget afsted på en lille ekstra tur inden sommerferien. Vi var så heldige, at vort ældste barnebarn Marie-Louise og hendes kæreste Andreas var færdige med skolen og godt ville med. De blev afleveret på Kolding havn om morgenen af vores søn Morten. Vi havde gjort båden klar og satte straks kurs ud af fjorden og havde sat Ballen på Samsø som dagens mål. En tur på ca. 46 sm. Vi havde håbet på, at vi kunne sejle for sejl, men der var ingen vind at sejle på. Til tider var der spejlblankt vand, så de fik desværre ikke prøvet at sejle for sejl i dag. Håber på lidt mere vind de kommende dage, selv om det ikke ser alt for lovende ud. Vi nåede Ballen havn efter knap 7½ time for motor. Det var en fyldt havn, vi kom til, og det overraskede os lidt så tidligt på sæsonen, men det lykkedes os at finde en fin plads inderst ved gæstebroen. Der gik ikke mange minutter, før Marie-Louise og Andreas havde fundet badetøjet frem og var ude at bade. Vi havde besluttet at grille aftensmaden - det blev lidt af et cirkus. Hou Maritime Efterskole var også på besøg i havnen med et utal af både og 175 elever. De fyldte godt oppe ved havnens gril, men det lykkedes at få varmet maden. Efter aftensmaden ville vi ud for at besøge Ole og Inger Lise, nogle sejlervenner, vi mødte første gang i Skotland i 2006. På vej ud til dem fik vi øje på dem oppe på en restaurant, og aftalte at de skulle komme ud til os, når de var færdige med at spise. Det blev til en rigtig hyggelig aften ombord, og det endte med en aftale i morgen, hvor vi kunne låne deres bil til en tur rundt på Samsø. Det var Sankt Hans aften, men det så vi ikke noget til. Ingen bål, alt var aflyst på grund af coronavirussen. Det tegner til at blive en meget stille nat rent vejrmæsigt. En sejlerhilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Kolding - Haderslev (mandag) d. 15. juni 2020
Så blev det sommer, og vejrudsigten lover, at det fortsætter de kommende dage, så vi besluttede at tage et par dage fri fra de projekter, vi har i gang derhjemme. Det bliver desværre kun en kort tur denne gang, da vi har en aftale med tandlægen på onsdag. Vi havde talt om at sejle til Endelave, men da der ikke var megen vind, og turen sikkert ville blive for motor, foreslog skipperinden, at vi kunne sejle til Haderslev - der skulle vi alligevel bruge motoren, så det gjorde vi. Vi fik dog lidt vind, så vi kunne sejle en del for sejl ned til indsejlingen til Haderslev fjord. På turen ned til Årø mødte vi de første tyske sejlere, der havde fået lov til at komme op til deres både fra i dag. Turen ind gennem fjorden fik os til at tænke tilbage til de sydfranske floder i 2018, dog manglede vi sluserne og de små flodpramme. Det var en halvtom, havn vi kom ind til med masser af gæstepladser; vi var 3 både, der havde taget turen ind gennem fjorden. Det blev til en travetur rundt i byen med et besøg hos nogle bekendte. Vi fik en rigtig flot aften i havnen i Haderslev, helt stille og lunt, vi sad ude til langt ud på aftenen. En solskinshilsen fra Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Årøsund - Kolding (onsdag) d. 3. juni 2020
Det rolige og lune vejr fortsatte i dag, men så skulle det også være slut for denne gang. De melder regn og noget køligere vejr i de kommende dage, så vi sejlede hjem til Kolding. Det er en lidt anden måde at sejle på, vi benytter os af i år. Normalt har vi haft fri/ferie eller sejlet nede i Middelhavet i forudbestemte perioder. I år vil vi se på vejrudsigten og sejle, når det er fint vejr, eller sådan nogenlunde fint vejr. Så vi holder en lille pause, inden vi tager afsted igen. Turen i dag blev også på fladt vand, næsten havblik og for motor. Det blev til godt 20 sm. og knap 3½ time. En lidt kortere pinsetur end planlagt på grund af vejrudsigten. En sejlerhilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Drejø - Årøsund (tirsdag) d. 2. juni 2020
Det blev en rigtig flot sommerlig dag. Vi stod op til en kølig, men fin morgen på Drejø. Desværre lugtede der af rådden tang, en ikke særlig behagelig lugt til morgenkaffen. Hvordan mon der lugter her, når det engang bliver varmt? Vi havde sat Årøsund som dagens mål, en tur på ca. 33 sm. Det blev en meget afslappet tur på fladt vand, for det meste havblik, så motoren fik lov til at klare fremdriften. Efter 5½ time anløb vi Årøsund og kom endnu engang til en havn med masser af grønne/frie pladser. Det blev til en fin travetur rundt i Årøsund og langs vandet, og sikke en aften vi havde! Det er første rigtigt lune aften, vi har haft i år, og vi nød det. Vi forventer at anløbe Kolding engang i morgen eftermiddag. En sommerlig hilsen fra Inge Lise og Martin.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Faaborg - (Birkholm) - Drejø (2. Pinsedag) d. 1. juni 2020
Vi stod op til en rigtig flot morgen i Faaborg og efter morgenkaffen, med brød fra den lokale bager, var vi klar til at fortsætte vor tur rundt i det sydfynske. Vi hvde sat Birkholm som dagens mål, en tur på ca. 17 sm. Vi havde en NØ-lig vind, som varierede mellem svag og let til frisk, så vi havde lidt at sejle på, og det blev da også en fin tur for sejl, selv om det til tider gik lidt langsomt. Vi nåede frem til Birkholm ved halv to tiden, men måtte opgive at komme ind i havnen. Vi gik på grund i indsejlingen og måtte vende om. Der var ikke dybt nok, selv om de skriver, at der er 2 m. Indsejlingen er nok sandet til, eller også var det meget lavvandet. Der lå ellers store både inde i havnen. Vi vendte rundt og sejlede tilbage til Drejø, der ligger ca. 3 sm fra Birkholm; her var til gengæld masser af ledige pladser og vand nok. Det blev til ialt 20 sm og godt 4 timers sejlads. Drejø er en fin ø, det blev til en længere tur tværs over øen. Vi var ude og se den gamle havn på nordsiden af øen; en havn, som kun mindre motorbåde kan besejle. Det blev en rigtig fin aften på Drejø, selv om der var en smule sø ind i havnen. Det aftog, da vinden lagde sig helt, og vi fik havblik. Vi havde planer om at fortsætte vort ø-hop i det sydfynske, men med den vejrudsigt de lige er kommet med, frontpassage på torsdag med efterfølgende koldere vejr, vender vi nok stævnen mod Kolding. En hilsen fra det sydfynske øhav.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Avernakø - Faaborg (Pinsedag) d. 31. maj 2020
For nogle dage siden lovede de rolige vindforhold hele ugen og de næste dage, men som sædvanlig kom det ikke til at holde stik. Indrømmet - de ændrede det i går og meldte frisk vind for i dag, så det kom ikke helt bag på os. Vi stod op til en kold og blæsende morgen, og vinden tiltog til hård vind (11-12 m/sek.) i løbet af formiddagen. Da vi ikke har travlt, besluttede vi os for at se tiden an og nyde pinsefrokosten på Avernakø. Vi var indstillet på at tage en overliggerdag på Avernakø, men i løbet af eftermiddagen lagde vinden sig, og det blev sejlvejr. Vi sejlede til Faaborg, en lille tur på ca. 4 sm. Det var lidt af en omvæltning at komme fra Avernakø, hvor en kold vind fra NØ stod ind i havnen, og til Faaborg, hvor der var læ og helt stille, og solen bagte ned i cockpittet. Det var en god beslutning at sejle til Faaborg, selv om vi ikke på forhånd havde planer om at besøge Faaborg i denne omgang. Nu, vi var i der, benyttede vi lejligheden til at få besøgt skippers forældres gravsted og få frisket gravstedet op med nye blomster, som ikke var lette at finde en Pinsedag, hvor de fleste forretninger havde lukket, men det lykkedes. Det blev en rigtig flot aften i Faaborg havn. En blæsende hilsen fra det sydfynske.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Assens - Avernakø (Pinselørdag) d. 30. maj 2020
Det blev en kold nat i Assens, så vi havde lidt gang i oliefyret, inden vi stod op. Så snart solen kom lidt op på himlen, kom temperaturen også op. Efter lidt proviantering i Assens var vi klar til afgang sydpå. Vi havde sat Avernakø som dagens mål, hvis der altså var plads. Det blev igen en tur for motor på grund af meget svag vind agten fra. Vi nåede Avernakø ved 14:30 tiden efter ca. 24 sm. Der var meget god plads i havnen på Avernakø, den var kun halvt fyldt op. Det blev til en lang travetur Avernakø rundt. Vi kom for sent til rejsningen af Majtræet, som de kalder det, i Avernakø by; det bliver rejst hvert år Pinselørdag om formiddagen. Det stod flot nymalet og med friske kranse af syrener. Majtræet i Munke var ved at blive malet og var endnu ikke rejst. Alt stod i fuldt flor på øen, en rigtig flot tur. Om aftenen begyndte det at lufte fra Ø, og det blev køligt, men ellers en rigtig flot dag. I morgen havde vi planer om at sejle til Svendborg, men de har ændret lidt på vejrmeldingen. De melder frisk NØ-lig vind, lige imod til Svendborg, så vi får se, hvad det bliver til. En pinsehilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Kolding - Assens (fredag) d. 29. maj 2020
Så blev vi klar til at tage på en forlænget pinsetur. De nye tæpper til båden blev meldt klar til afhentning i morges, så da de var hentet og lagt i, var der afgang. Vejret var rigtig flot, sol fra en skyfri himmel, varmt og helt stille, og de melder flot vejr den næste uges tid. Vi havde besluttet at sejle sydpå ned til det sydfynske øhav. Vi ved ikke, hvornår der bliver åbnet for tyske sejlere, men så længe de ikke må komme herop, burde der være god plads i havnene; de fylder normalt meget. Det var som sagt stille, og vi havde da også næsten havblik på turen til Assens, så det blev motorsejlads. Der var rigtig god plads i Assens. Vi kom afsted fra Kolding kl. 14:30 og anløb Assens kl. 18:40, en tur på ca. 22 sm. Det blev en flot aften med middag i cockpittet, men så snart solen forsvinder, bliver det køligt. En sejlerhilsen fra Inge Lise og Martin.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Bogense - Kolding (søndag) d. 24. maj 2020
Så er vi atter hjemme i Kolding efter en kold, våd og blæsende tur fra Bogense. Havde det ikke været for coronavirussen, så kunne skipper godt have tænkt sig tilbage til lidt varmere himmelstrøg. Vi vågnede op til en meget kold og blæsende morgen i Bogense og vidste ikke, om vi skulle blive og håbe på bedre vejr i morgen eller trække i sejlertøjet og sejle hjem. Vi valgte det sidste; det så heller ikke for godt ud i morgen formiddag, rent vejrmæssigt. Det blev som sagt en meget kold og våd tur hjem. Det trak med kraftige byger, der indeholdt en hel del vind. Vi målte 16,9 m/sek. i den ene byge. Vinden var i VSV, lige imod ned til Strib, så det blev for motor. Der var en del sø, som sædvanligt i Tragten, og en pæn modstrøm. Vi nåede Kolding efter knap 5 timer. De fleste af dem, der var taget på Kr. Himmelfartsferie, var allerede kommet tilbage i går - det forstår vi godt. Vi fik gang i oliefyret, fik varmen over en god frokost og tog en lille slapper, inden vi kørte hjem. En kold hilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Horsens - Bogense (lørdag) d. 23. maj 2020
Vi var klar til afgang fra Horsens kl. 9 og efter at have vinket farvel til besætningen på Pax, (ikke noget med kram i denne Coronatid), satte vi kurs ud ad Horsens fjord. Vi sejlede det første stykke ud til Alrø for motor, syntes det gik for langsomt for sejl, næsten læns. Fra Alrø gik det for sejl ud mod Kattegat/Lillebælt. Det gik rigtig fint ud til As Hoved nord for Juelsminde. Vinden var øget til 6-7 m/sek. og med lidt slæk på skøderne gik det fint. Fra As Hoved skulle vi mere mod syd, op mod vinden. Det gik også fint ned til Bjørnsknude, hvor vi skulle spidse yderligere op for at komme ned i Tragten. Vinden var nu oppe på 8-9 m/sek., og med sø og vind lige imod gik vi i stå, og det ville tage lang tid at komme ned til Strib. Vi tog en hurtig beslutning, faldt af og fik slæk på skøderne og satte kurs mod Bogense. Jeg skal love for, at vi fik fart på og anløb Bogense ved halv totiden. Turen i dag blev på 25 sm. og tog 4½ time. Vinden tiltog yderligere i løbet af eftermiddagen, hvor vi nåede op på en lille kuling – 14,4 m/sek. Det bliver spændende at se, om det bliver sejlvejr i morgen, ellers bliver vi til på mandag. Det blæsevejr, som vi fik i dag, havde de ikke meldt. Alt vel ombord. En meget blæsende hilsen fra Bogense.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Horsens (fredag) d. 22. maj 2020
Vi havde besluttet at tage en overliggerdag i Horsens. Der var flere småting, vi ikke havde fået med ned i båden, og dem kunne vi ligeså godt købe i Horsens, så vi var på en lille indkøbstur rundt i byen. Det var et udmærket vejr om formiddagen, hvor solen kom igennem, men det varede desværre ikke ret længe, før det trak sammen igen og begyndte at regne, som de havde varslet. Det begyndte stille og roligt, men tog til i løbet af eftermiddagen og om aftenen styrtede det ned. Det blev en aften i ly under cockpitteltet. (Den cava og de jordbær, vi havde inviteret besætningen fra Pax over til, var købt i solskin!)Vi har planer om at sejle hjem i morgen. En våd hilsen fra Horsens.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Kolding - Horsens (Kr. Himmelfartsdag) d. 21. maj 2020
Så fik vi båden gjort klar. Der er sat sejl på, det meste udstyr er ombord, mad og drikke til nogle dage er også klaret, så da vejrmeldingen lovede pænt vejr de kommende dage, besluttede vi at tage afsted. Vi havde ikke lavet nogen plan, havde talt om Kalvø og Dyvig, men også Endelave eller Snaptun. Det blev strømmen i Lillebælt, der afgjorde, om vi skulle syd eller nord på. Der var ca. 1½ knobs nordgående strøm i bæltet, så turen gik nord på. På vej op gennem Lillebælt fik vi en SMS fra Jakob. De meddelte, at de var på vej til Horsens, så det gav mulighed for, at vi kunne ses i løbet af weekenden. Vi droppede Endelave; var bange for, at havnen var overfyldt i det gode vejr og besluttede at gå ind til Snaptun og fortsætte til Horsens i mogen. Det var lidt pudsigt - uden for Hjarnø mødte vi Pax med Jakob og familien, der kom nord fra. En SMS med en invitation til en G&T kl. 18:00 i Horsens gjorde, at vi droppede Sanptun og fulgtes med dem til Horsens. Vi valgte at sejle ind i bunden af trafikhavnen, hvor der er lavet en ny gæstehavn til ca. 20 både. Var lidt spændt på, om der var plads. Der var masser af plads, der lå kun en enkelt båd. Det var et rigtig dejligt gensyn med Jakob, Maiken, Julie og Kasper og en god G&T. Med sejlerhilsen fra Inge Lise og Martin.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Falsled - Kolding (torsdag) d. 7. maj 2020
Vi havde aftalt at mødes på havnen i Falsled kl. 07:00 og med knap 1½ times kørsel til Falsled, skulle vi tidligt op. Vi havde fået Morten til at hente os på havnen i Kolding (så havde vi bilen på havnen, når vi kom hjem med båden). Inge Lise ville godt med til Falsled og være med til at sejle båden hjem. Morten ville så hjælpe os med at håndtere masten og rigge båden til i Falsled. Alt forløb efter planen, og kl. 09:00 var vi klar til at kaste fortøjningerne og sætte kurs mod Kolding. Det luftede pænt, men vinden skulle lægge sig i løbet af dagen, så det skulle nok gå. Vinden lagde sig nu ikke så meget som lovet, så det blev med lidt sprøjt på dækket. Vi havde ikke fået sat sejl på, så det var en tur for motor. Der var bedst inde under sprayhooden og med sol ind i cockpittet. Der var ikke mange både på vandet, men de, der var, førte alle det danske flag - det var lidt specielt. Normalt er her mange tyske sejlere, men Danmark er stadig lukket for udenlandske sejlere på grund af Coronavirussen. Vi ankom til Kolding kl. 15:30 efter ca. 38 sm. Vi havde en del kraftig modstrøm op gennem Lillebælt. Vi ligger nu fortøjet på vores plads i Kolding Nordhavn og skal nu have gjort båden klar til årets sejlture. Vi havde oprindeligt planlagt at deltage i FTLF’s flotille til Skotland (er med i planlægningsgruppen), men på vej hjem til Kolding fik vi en e-mail fra FTLF, hvor de aflyser alle flotiller i år, så det bliver ikke til noget med en tur til Skotland i år. Det kom nu ikke som en stor overraskelse. En sejlerhilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Vester Hæsinge (hal) - Falsled (onsdag) d. 6. maj 2020
Så kom vi i vandet med lidt forsinkelse. Det var oprindeligt planen, at vi skulle have været søsat i mandags, men et lille uheld under transporten forsinkede søsætningen. Der skulle en lille reparation til, inden vi atter var klar til at komme i vandet. Søsætningen gik helt efter planen, og båden ligger nu i Falsled havn. Det var planen, at vi ville rigge båden til i dag, men vi var for lidt mandskab til at tumle masten, og der var ingen hjælp at hente på havnen i Falsled, så vi udsatte det til i morgen tidlig. Det var også lige før, at det blæste for meget til at rigge båden til i dag. Det blæste med en frisk vind ude fra havet, og det var hundekoldt. Vi aftalte med Jens (bådebyggeren), at vi skulle mødes på havnen i morgen kl. 07:00. En kold hilsen fra skipper.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Vælg fra hvilket år du vil se logbogen: »2020«  2019  2018  2017  2016  2015  2014  2013  2012  2011  2010  2009  2008  2007  2006  2005  2004  2003  2002  2001